Silvester Stalone razočaran što će novi deo Roki franšize biti film Drago

Showbiz 07. avg 202217:38 1 komentar
RONALDO SCHEMIDT / AFP

Američki glumac Silvester Stalone kritikovao je nedavnu vest da će biti sniman film Drago kao nastavak Roki franšize, a inspirisan likom Ivana Draga, kojeg je igrao Dolf Landgren u filmu Roki 4.

Kako prenosi sajt collider, Stalone, koji se proslavio ulogom Rokija, napisao je na Instagramu kako je veoma razočaran ovom vešću i da ne može da prežali što nije vlasnik autorskih prava ove franšize već ih producent Irvin Vinkler, kako je naveo, zloupotrebljava. Međutim, ovaj komentar je kasnije obrisao.

Povezane vesti

„Još jednom mi srce puca… Upravo sam saznao za ovo… Ponovo onaj patetični 94-godišnji producent i njegovi glupi beskorisni lešinari od dece Čarls i Dejvid čereče kosti još jednog divnog lika kojeg sam ja stvorio, a da mi nisu ni rekli… Izvinjavam se obožavaocima, jer nikada nisam želeo da ovi paraziti eksploatišu likove iz Rokija… Uzgred, osećam samo poštovanje prema Dolfu, ali voleo bih da mi je on rekao šta se meni radi iza leđa… Dobro čuvajte vaše prave prijatelje“, napisao je Stalone.

Glavnog lika ove franšize, boksera Rokija Balbou, smislio je Stalone 1976. godine. Film Roki dobio je 10 nominacija za Oskara, a osvojio tri statue. Nakon četiri nastavka Rokija snimljen je i film Krid, po liku boksera Apola Krida iz Roki franšize. Njegovog sina Adonisa Krida u filmu igra Majkl B. Džordan. Stalone je bio producent svih filmova o Kridu uključujući i Krid 3 koji treba da izađe naredne godine, a u kom Stalone neće igrati, što će biti prvi film iz Roki franšize bez njega.

Iako se tačan zaplet filma Drago ne zna, fokus će biti na Landgrenovom liku i njegovom sinu Viktoru Dragu. Lik sovjetskog boksera Ivana Draga prvi put se pojavio kao glavni protivnik Rokija u filmu Roki 4, a u filmu Krid 2 su se suočili njegov sin Viktor i sin Apola Krida, Adonis Krid. Inače, scenario za film Drago će pisati Robert Loton.

Stalone je prvi put pokazao nezadovoljstvo što nije vlasnik Roki franšize 2019. godine kada je izjavio da ima „nula vlasništva nad Rokijem“.

„Svaka rač, svaki slog, svaka gramatička greška je moja. Bio sam u šoku zbog toga što autorska prava ne pripadaju meni, ali su mi tada rekli, hej, pa plaćen si, šta se onda žališ, ali ja sam bio besan”, kazao je Stalone tada.

Glumac krivi svoj tada loš smisao za poslovanje i što nije insistirao odmah na ovome, već je verovao da ne vredi talasati, ako pare stižu.

Stalone se inače ranije već jednom obratio Irvinu Vinkleru porukom  da bi “jako voleo da dobije barem mrvice koje su ostale od njegovih autorskih prava pre nego što pređu na njegovu (Vinklerovu) decu“.

„Mislim da bi to bio fer gest od jednog 93-godišnjeg gospodina? Ovo je bolna tema koja mi kida dušu, jer sam želeo da ostavim nešto od Rokija mojoj deci. Ipak, uvek je lepo čuti lojalne obožavaoce… Nastavite da udarate”, poručio je Stalone.

Krid 3 će imati premijeru 3. marta 2023. godine.

Komentari (1)

Vidi sve komentare