Snima se film o Draženu Petroviću, odabran glavni glumac

Showbiz 08. jun 202323:43 7 komentara
Printscreen/YouTube/Nonstop Sports

U Hrvatskoj uskoro počinje snimanje celovečernjeg igranog filma o Draženu Petroviću. Završetak snimanja filma o košarkaškom velikanu, koji je preminuo pre 30 godina, očekuje se na jesen sledeće godine.

Mladi glumac Domagoj Nižić tumačiće ulogu „košarkaškog Mocarta“, prenose hrvatski mediji. Film će režirati Danilo Šerbedžija, a projekat su inicirali Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber.

„S puno vere, nade, ljubavi i požrtvovnosti rada pokušaću da primenim njegovu posebnost u svom poslu, trenirajući tako da se nadam da ću uspeti u glumi da dočaram Dražena“, rekao je 25-godišnji Nižić za RTL.

Zrinki Cvitešić pripala je uloga Biserke Petrović, majke Dražena Petrovića.

View this post on Instagram

A post shared by Domagoj Nižić (@ni_doms)

Inače, Nižić je rodom iz Ljubuškog, a razlika u visini između njega i Petrovića je jedan centimetar. I sam se bavio sportom, tačnije trenirao je odbojku.

„Primer je čoveka za sve mlade, ne samo sportiste nego i ostale, kako treba živeti život i kako uz odricanje dolazi i velika odgovornost uz koju dolazi i velika lepota. Mislim da je on tu lepotu ostavio svima nama. To je nasleđe koje svi treba da nastavimo da živimo živimo generacijama“, zaključio je Nižić.

Povezane vesti