Šon Pen zapretio uništenjem svojih Oskara ako Zelenski ne bude govorio na dodeli

Showbiz 27. mar 202223:05 32 komentara
Shutterstock/ Andrea Raffin

Američki dvostruki oskarovac, glumac i reditelj Šon Pen (Sean Penn) zapretio je danas nekoliko sati pred početak 94. ceremonije uručenja Oskara, da će istopiti svoje dve nagrade američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, ukoliko predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne bude bio pozvan da se uživo obratio na dodeli, prenela je američka televizijska mreža CNN.

Nekoliko sati pre dodele Oskara, neizvesnost je i dalje traje u Holivudu, koji još nije siguran kako da zauzme stav prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Već neko vreme kruže priče da bi Zelenski mogao da se onlajn obrati na ceremoniji, pošto se od početka rata u Ukrajini obraća parlamentima raznih zapadnih zemalja i na medjunarodnim sastancima tražeći pomoć.

Takođe, kruže priče da nisu svi u Holivudu saglasni za obraćanje Zelenskog, ali je Šon Pen, koji je bio u Ukrajini za snimanje dokumentarnog filma 24. februara kada je počeo rat, bez oklevanja je rekao da će uništiti svoje dobijene Oskare. „Ako Akademija bude odlučila da to ne učini (ne pozove Zelenskog), onda mislim da će moja odluka biti najsmeliji trenutak u celoj holivudskoj istoriji“, rekao je Pen.

Poznati glumac i reditelj rekao je da će u javnosti istopiti svoja dva Oskara koja je dobio za filmove „Mistična reka“ (2003) i „Milk“ iz 2008. godine.

Pen, kojeg je znatno pogodio rat u Ukrajini, izjavio je da se veoma plaši za sudbinu Zelenskog i ukrajinskog naroda.

Sve najvažnije informacije u vezi sa Ukrajinom pratite u našem  BLOGU UŽIVO i na stranici  RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare