Štulić napao bivšeg kolegu iz Azre: Ko laže, a ko je izbezumljena starleta

Showbiz 07. nov 202213:50 28 komentara
YouTube

Frontmen nekadašnje grupe Azra, Branimir Džoni Štulić, oštro je reagovao na otvaranje Muzeja novog talasa u Zagrebu, kao i na navode nekadašnjeg kolege Jurice Pađena o peškiru i pedalama za gitaru, koje je Pađen donirao Muzeju. Štulić tvrdi da to nema nikakve veze s njim, a kolegu nazvao lažovom.

Muzej novog talasa u svojoj kolekciji ima brojne eksponate koje su donirali muzičari 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Memorabilije je, između ostalih, donirao i član nekadašnje grupe Azra, Jurica Pađen. On je na otvarenju rekao da je Muzeju poklonio peškir kojim se Džoni Štulić brisao na nastupima, kao i Štulićeve pedale za gitaru.

To je izazvalo oštru reakciju nekadašnjeg frontmena Azre, koji se preko Fejsbuka obračunao s Pađenom i Turističkom organizacijom Zagreba.

„Povodom otvaranja ‘Muzeja Novog talasa’ primoran sam objasniti da izloženi peškir i patike nisu moje već Pađenove pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na ‘Zadovoljštini’. Moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale i za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže“, napisao je Štulić o Pađenu.

Pored toga, Štuliću se ne sviđa ni sama ideja otvaranja takvog muzeja.

„Što se bunta tiče, direktorka Turističke zajdenice Grada Zagreba je zadnja osoba koja se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište istorije i odlagalište otpada) otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva. A za moje učešće u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika“, zaključio je Štulić.

Pađen odgovara da ne zna o kakvim patikama Štulić priča, a što se ostalog tiče – dao je saglasnost, mada i napomeno da on s tim svim nema veze.

„Prvo, čovek je izgubljen u vremenu i prostoru. Ili je jako zao i pokvaren, ili je to već u sferi medicine. Kakvu ja korist imam od toga da dajem nešto njegovo za muzej? Šta ja imam od toga, osim što sam želeo da pomognem onima koji su hteli to da uspostave. Kada sam bio na razgovoru s njima, rekao sam da imam neke stvari, ali da im to ne mogu dati dok s njim (Štulićem) ne obavim razgovor”, rekao je Pađen.

Dodaje da je Štulić dao dopuštenje.

„Rekao je da nema ništa protiv, ali i da on nema veze s tim. Nema nikakvih patika koje je on izmislio. Ali, pravo je pitanje kakvu ja korist imam od toga jer sam dao njegove stvari koje mi stoje u podrumu trideset godina. Ili mu fali klikova na YouTube kanalu, na novim uradcima koje je stavio, pa se ponaša kao histerična izbezumljena starleta da pošto poto dobije medijsku pažnost“, rekao je Pađen za Dnevnik.hr.