Pet najboljih pesama svih vremena, prema izboru Julijane Vincan

Showbiz 10. feb 202407:30 4 komentara
Miss Stills Photography/Tijana Janković-Jevrić

Pevačica Julijana Vincan je prošle nedelje ponovo oživela veliku Tinu Tarner rok simfonijom u mts Dvorani, te ne čudi što se na njenoj listi najboljih pesama svih vremena našao i jedan neprolazni hit ove muzičke ikone.

Ona je sa čitaocima N1 podelila svoju listu najboljih pesama svih vremena:

1. Tina Turner – Simply the Best

2. ABBA -The Winner Takes It All

3. Whitney Houston – I Will Always Love You

4. Queen – Innuendo

5. Led Zeppelin – Stairway to Heaven

„Možda sam malo pristrasna, jer godinama pevam muziku grupe ABBA, a od skora i pesme Tine Tarner, ali kada pomislim na najbolje pesme, nekako se ove ‘na prvu’ iskristališu. Ovo je zapravo veoma težak zadatak, jer toliko ima dobrih pesama… Pa i domaćih! Ali ne mogu sve stati, nažalost“, objasnila je ona.

Prva i treća pesma su fantastične i u svojim originalnim izvođenjima, ali su im navedena donela planetarni uspeh, pa ih stoga i piše u tom obliku, objasnila je.

„O obema bih mogla pisati eseje danima… Neverovatne numere!“, dodala je Vincan.

Sve ove pesme su mnogo važne za muzičku istoriju, nastavila je.

„‘Innuendo’ se provlačio kroz moj život još od prvih susreta sa muzikom. Zanimljivo, ali u toj pesmi mi je najdraži solo i deo koji sledi posle njega. Fantastičan Fredijev vokal ukompovan sa drugim vokalima iz soloa se pretapa u nešto skroz drugačije, i to je momenat kada se sva naježim i osetim kao da lebdim u oblacima. Prvi put sam je čula na nekoj TV reklami dok sam još bila mala. Tačno se sećam momenta kada sam pitala mamu šta je to, a ona mi pričala detalje o Queen-u, pa i to da ‘čika koji peva’ više nije sa nama, što mi je dodalo još veću mističnost samom trenutku i delu“, otkrila je ona.

Kada baci pogled na spisak, ona primećuje da sam navela sve pesme sporijeg ritma.

„Mogu se svrstati i u najlepše balade svih vremena. Svakako, mene ovakve pesme ‘podižu’, inspirišu, ne rastužuju me. Smatram da su sve navedene pesme prava remek-dela i to će ostati zauvek. Hvala autorima i izvođačima što su nam omogućili da uživamo iznova i iznova u ovakvoj lepoti!“, zaključila je ona.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare