Sud odbio žalbu – Spejsi plaća 31 milion dolara producentima „Kuće od karata“

Showbiz 05. avg 202207:22 > 09:13 komentara
Kevin Spejsi
Tanjug / AP, Frank Augstein, File

Glumac Kevin Spejsi (62), dobitnik dva Oskara, moraće da plati gotovo 31 milion dolara producentskoj kući MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata" zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spejsija jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Vašingtonu.

Pre pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko da menjaju radnju šeste sezone „Kuće od karata“.

Pročitajte još:

Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spejsi svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na šta se glumac žalio, ali je ta žalba odbijena.

Spejsi je u Velikoj Britaniji optužen za pet krivičnih dela koja su se dogodila između 2005. i 2013. godine – četiri tačke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošloga meseca dogovoreno je da će se suđenje održati 6. juna sledeće godine.

Glumac poriče da je bilo koga seksualno uznemiravao.

Spejsi je osvojio Oskara za najboljeg glumca u filmu „Američka lepota“ i najboljeg sporednog glumca u filmu „Dežurni krivci“, a u seriji „Kuća od karata“ tumačio je lik beskrupuloznog političara Frenka Andervuda.