Tarantino: Top Gan Maverik – spektakl kakav sam mislio da više neću videti

Showbiz 08. avg 202215:18 > 15:53 5 komentara
Odd ANDERSEN / AFP

"Obožavam Top Gan: Maverik", rekao je reditelj Kventin Tarantino. "Mislim da je fantastičan. Gledao sam ga u bioskopu. I to i 'West Side Stor' Stivena Spilberga. Pružili su pravi kinematografski spektakl, kakav sam gotovo mislio da više neću videti. Bilo je fantastič[email protected], dodao je on.

Tarantino je pohvalio nastavak jer je po njemu uhvatio duh originala iz 1986. godine koji je režirao Toni Skot.

“Reditelj Džozef Kozinski napravio je sjajan posao. Poštovanje i ljubav prema Toniju bili su u svakom planu. Bilo je to gotovo u svakoj odluci i bilo je svesno izvedeno, ali na ovaj stvarno kul način koji je bio doista pun poštovanja. I mislim da je to bilo i u svakoj sceni koju je Tom Kruz doneo u filmu. To je najbliže što ćemo ikad doći kako bi pogledali još jedan film Tonija Skota. A ovo je j**o sjajno”, rekao je Tarantino za ReelBlend podkast s koscenaristom “Pulp Fictiona” Rodžer Avari, a prenosi Ravno do dna.

Govoreći o sceni koja je ponovno ujedinila Kruza i Vala Kilmera, Tarantino ju je opisao kao “skoro prejeftinu, ali onu koja apsolutno funkcioniše”.

“To je pomalo kao da Čarli Čaplin umire na pozornici za poslednju scenu ‘Svetla pozornice’… ali je***o funkcioniše”, rekao je Tarantino i dodao: “Čekaš to, a jebena scena te ispunjava.”

“Top Gan: Maverik” postao je film s najvećom zaradom u Kruzovoj karijeri, zaradivši 1,3 milijarde dolara na globalnom nivou.

Komentari (5)

Vidi sve komentare