Kreativni dvojac Radioheada u Beogradu: Ostalo još malo karata za koncert The Smile

Showbiz 12. jun 202409:37 0 komentara
Koncert The Smile Tom Jork Džoni Grinvud
Foto: Wunmi Onibudo

Beogradska publika će napokon imati priliku da doživi nastup uživo “Radiohead-a u power trio formatu”. Supergrupa The Smile, koju su osnovali legendarni Tom Jork i Džoni Grinvud sa Tomom Skinerom bubnjarem “Sons of Kemet”, će po prvi put nastupiti u Beogradu 14. juna od 21h u Hangaru, Luka Beograd.

Karte za parter su rasprodate, a u prodaji je ostao mali broj karata za tribine koje se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, saopštili su organizatori koji očekuju da će koncert biti rasprodat.

Koncert The Smile Tom Jork Džoni Grinvud
Foto: Wunmi Onibudo

Koncert The Smile u Beogradu je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.

Bend napravljen za vreme pandemije

Jork i Grinvud su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima. Krajem januara ove godine su objavili i drugi album “Wall Of Eyes” sa osam novih pesama, koje će takođe izvesti na beogradskom koncertu, a kao gost na sceni će im se pridružiti i poznati britanski muzičar Džejms Holden.

Koncert The Smile Tom Jork Džoni Grinvud
Foto: Wunmi Onibudo

Pesme The Smile se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Jorka, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Jork se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.

Basista Radioheada svira sa Nikom Kejvom u Beogradu

Zanimljivo je da će samo četiri dana nakon koncerta The Smile u Hangaru, u Beoradu svirati još jedan član Radioheada – basista Kolin Grinvud koji će pratiti Nika Kejva na njegovom solo koncertu na platou iza Geozavoda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!