Tom Henks smatra da je ovaj film Kventina Tarantina remek-delo

Showbiz 24. nov 202311:28 14 komentara
Tom Henks smatra da je ovaj film Kventina Tarantina remek-delo
LOIC VENANCE / AFP - Dia Dipasupil/Getty Images

Tom Henks je u svojoj dugoj glumačkoj istoriji glumio u brojnim vrhunskim filmovima. Osvojio je i dva Oskara zaredom: prvi za Filadelfiju iz 1993, a drugi za Foresta Gampa iz 1994. godine.

Forest Gamp osvojio je Oskara za najbolji film na dodeli 1995. godine. Tamo je imao žestoku konkurenciju, u vidu Petparačkih priča i Bekstva iz Šošenka. Mnogi smatraju da je te godine film Kventina Tarantina trebalo da osvoji glavnu nagradu, no to se nije dogodilo.

Henks se u intervjuu za The New York Times osvrnuo na dugogodišnju debatu o Forestu Gampu i Petparačkim pričama. Glumac ne negira da potonji film zaslužuje Oskara, no priznaje da je Gamp imao ono nešto što ga je posebno istaklo.

Petparačke priče su remek-delo, ali…

„Problem s Forestom Gampom je što je zaradio milijardu dolara. Da smo samo napravili uspešan film, bili bismo genijalci. No, napravili smo svetsku senzaciju i postali smo ludi genijalci. Je li to loše? Naravno da nije. No, ako pročitate knjige u kojima se spominju najbolji filmovi svih vremena, videćete da tamo nema Foresta Gampa“, rekao je Henks.

„Svake godine spominju Petparačke priče kao film koji je trebalo da osvoji Oskara i to nema nikakve sumnje, taj film je remek-delo. No, Forest Gamp ima taj trenutak srceparajuće ljudskosti, pogotovo u trenutku kad lik Garija Sinsea i njegova žena došetaju do kuće Foresta Gampa i Dženi nakon što su se oni venčali. Forest i on u tom trenutku shvate kroz šta su sve prošli i osećaju zahvalnost za svaki delić bola i tragedije koje su preživeli“, tvrdi glumac, prenosi Index.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare