Tupak dobio zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih

Showbiz 08. jun 202309:32 1 komentar
REUTERS/Mario Anzuoni

Legendarni reper Tupak Šakur dobio je zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, gotovo 30 godina nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasede.

Svečanošću je odata počast umetniku koji je poginuo u 25. godini nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj je od pomoćnog plesača postao jedan od najuticajnijih figura u hip-hopu.

„Stajati ovde (i) predstavljati porodicu Šakur ispunjava moje srce čašću“, rekla je Tupakova sestra Sekiva „Set“ Shakur na otkrivanju zvezde u Los Anđelesu.

POVEZANE VESTI

„Tupak je duboko u sebi znao da je oduvek namenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam tu privilegiju da gledam kako se ta veličina stvara“, dodala je.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Šakur je prodao više od 75 miliona ploča s hitovima poput „California Love“ i „Change“.

Tupak je takođe postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa istočne i zapadne američke obale, koje su takođe podsticali promotori.

Iako je rođen u Njujorku, Tupak se kao tinejdžer preselio sa porodicom u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na zapadnoj obali pre nego što je upucan u septembru 1996. u Las Vegasu.

Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne.