Tvorac „Rika i Mortija“ slobodan, tužilac odbacio optužbe za nasilje

Showbiz 23. mar 202313:12 1 komentar
Tommaso Boddi / GETTY IMAGES NORTH AMERICA via AFP

Tužioci u SAD su odbacili optužbu za nasilje u porodici protiv jednog od tvoraca animirane serije "Rik i Morti", Džastina Rojlanda, javlja BBC.

Optužbe koje je protiv njega iznela bivša devojka odbačene su zbog „nedostatka dokaza osim postojanja osnova sumnje“, rekao je portparol tužilaštva za AP, prenosi BBC.

Rojland je na tviteru objavio svoju izjavu uz reč „pravda“.

„Još uvek sam potresen zbog užasnih laži koje su objavljene o meni tokom ovog procesa. Još više sam razočaran što mi je tako mnogo ljudi brzo presudilo iako nisu poznavali činjenice, samo na osnovu reči ogorčene bivše koja je pokušala da zaobiđe procedure i ‘otkaže’ me“, napisao je on.

Rojland je u maju 2020. godine optužen po dve tačke za nasilje u porodici sa nanošenjem telesne povrede i zatvaranje osobe putem pretnje, nasilja, prevare i/ili obmane u slučaju žene koja je u to vreme živela sa njim.

U prijavi koja je podneta policiji stoji da je navodni incident ostavio traumatične posledice po ženu.

Rojland (43) je zajedno sa Denom Harmanom stvorio likove Rika i Mortija i davao im glas u animiranoj seriji. Nakon optužbi je otpušten, a izgubio je i posao na serijama „Solar Opposites“ i „Koala Men“, a podneo je ostavku i u kompaniji za video igre „Squanch Games“, koju je sam osnovao.

Komentari (1)

Vidi sve komentare