Upoznajte najpopularnijeg muzičara na planeti, oborio dva svetska rekorda

Showbiz 22. mar 202315:36 komentara
Frazer Harrison/Getty Images for Live Nation/AFP

Abel Tesfaje, jednostavnije The Weeknd, postao je najpopularniji muzičar na svetu, oborivši dva svetska rekorda.

Nedavno je postao prvi izvođač koji je došao do 100 miliona slušanja mesečno na Spotifaju. Navodi se kako „niko drugi nije ni blizu pevačevog uspeha u strimingu pesama“, piše City Magazine.

Naime, 33-godišnji muzičar postavio je dva svetska rekorda – pevač je koji mesečno ima najviše slušaoca na Spotifaju i prvi je umetnik ikad koji je došao do 100 miliona slušaoca mesečno na Spotifaju.

Inače, njegova pesma iz 2020. „Blinding Lights“ je najslušanija pesma na Spotifaju svih vremena, sa više od 3.47 milijardi slušanja, prenosi „CBS News“. Muzičar je početkom 2020. godine objavio spot za ovu pesmu, a do sada je na YouTubeu pregledan više od 691 milion puta. Samo dva meseca nakon što je pesma izašla bila je u top 100 pesama Bilbordove liste.

Njegova pesma „Starboy“ takođe je jedna od najslušanijih pesama svih vremena na Spotifaju.

Abel je Kanađanin, pevač, ali i kompletan autor. Karijeru je započeo 2008. a prvi studijski album izlazi 2013. i zove se „Kiss Land“. Njegov drugo izdanje, „Beauty Behind the Madness“, postao je i njegov prvi broj jedan album na Bilbordovoj 200 listi. Nakon toga slede još veći hitovi sa albumom „Starboy“ i „After Hours“.

Početkom 2021. godine, nastupio na Super Bolu. Uz pratnju plesača izveo je niz hitova, među kojima je bila i pesma „Blinding Lights“. Ovaj pevač nije želeo da mu organizatori Super Bola plate za nastup, već je sam uložio neverovatnih sedam miliona dolara u 13 minuta performansa.