Uslovi za ulazak na muzičke festivale u Srbiji

Showbiz 23. jun 202115:35 21 komentara
Arsenal fest/Nemanja Đorđević

Arsenal fest koji se održava u Kragujevcu od 24. do 26. juna biće prvi muzički festival u Srbiji nakon jednogodišnje pauze izazvane epidemijom koronavirusa.

Ulazak na festival biće omogućen posetiocima koji su revakcinisani, koji na ulazu u festivalsku zonu morati da pokažu potvrdu o izvršenoj imunizaciji. Takođe, prisustvo će biti dozvoljeno i onima koji su preležali koronavirus i imaju dokaz o postojanju antitela.

Uslove za ulazak na festival ispunjavaju i oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dok su za ostale posetioce organizatori Arsenal festa obezbedili obavljanje brzih besplatnih antigenskih testova, na osnovu kojih će moći da pristupe festivalskoj zoni.

Povezane vesti:

Besplatni brzi antigenski testovi, uz kupljenu festivalsku ulaznicu, posetiocima Arsenal festa dostupni su od srede na više lokacija u Kragujevcu, a jedna od njih nalazi se u neposrednoj blizini prostora na kojem se održava festival. Kako bi se izbegle gužve na ulazima, organizatori su uputili preporuku posetiocima da se ka festivalu i zonama testiranja upute što ranije.

Podsetimo, Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, a uslove za organizovanje festivali su predstavili kroz bezbednosni protokol Safe Events Serbia. Ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa kovid-19 ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu.

”Protokol je zasnovan na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv, a sami festivali postaju najbezbednija mesta okupljanja u zemlji”, saopštili su Ujedinjeni festivali Srbije.

Kako su naveli organizatori najvećih muzičkih festivala u Srbiji, dozvole su najpre dobili festivali koji se održavaju u junu i julu – Arsenal i EXIT, dok će ih avgustovski festivali – Lovefest, Beer fest i Nišville, dobiti u najskorijem periodu.

Komentari (21)

Vidi sve komentare