Vesić: Bojsi podneo zahtev da postane državljanin Srbije

Showbiz 25. avg 202108:56 > 12:06 99 komentara
džon čalis bojsi srbin
Facebook.com/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke, zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije.

POVEZANE VESTI:

Vesić je u objavi na svojoj Fesjbuk stranici naveo da su se mnogi u Srbiji obradovali kada je Čalis objavbio fotografiju svog „mercedesa“ na čijim tablicama piše „Srbija“, i dodao da je vreme da otkrije tajnu kako je ta slika nastala.

„Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije. U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin“, naveo je Vesić.

Dodao je da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je „Bojsi“ učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji, te da je predsednica Vlade Repiblike Ana Brnabić podržala ideju da on postane srpski državljanin.

„Želim da se posebno zahvalim našem čoveku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju. Bojsijev zahtev za državljansvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati“, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Istakao je i da je lep osećaj kada, kako je naveo, uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije.

„Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film ‘Bojsi u Beogradu’. Bojsi dobrodošao kući! Beograd pobeđuje“, poručio je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare