„Vikend sa ćaletom“ i Nenad Jezdić nominovani za glavne nagrade na FEDIS-u

Showbiz 16. sep 202117:16 > 17:28 4 komentara
Promo

Serija "Vikend sa ćaleteom" u produkciji United Media nominovana je za najbolju seriju, a glumac Nenad Jezdić za glavnu mušku ulogu na predstojećem, 11. Festivalu drama i serija FEDIS, koji će se održati u oktobru.

Nagrade Zlatna antena na tom festivalu dodeljuju se u 12 kategorija, na osnovu mišljenja žirija koji broji 12 osoba.

U konkurenciji za najbolju TV seriju prethodne sezone nalazi se trinaest domaćih serija, a 11. Međunarodni Festival drama i serija FEDIS, odražava se od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda.

Televizijske serije premijerno prikazane 2020/21 na TV stanicama u Srbiji, koje su u konkurenciji za nagrade Zlatna antena odlukom Selektora i Organizacionog saveta 11. Festivala FEDIS su, pored serije „Vikend sa ćaletom“, i „12 reči“, „Kaljave gume“, „Kamiondžije“, „Kosti“, „Mama i tata se igraju rata“, „Jedini izlaz“, „Porodica“, „Kalkanski krugovi“, „Tajne vinove loze“, „Klan“, „Zlatni dani“ i „Četiri ruže“.

Serija „Vikend sa ćaletom“ nominovana je i u kategoriji za najbolji scenario po izboru scenariste Spasoja Ž. Milovanovića. U toj kategoriji su još i „Mama i tata se igraju rata“, „Klan“ i „Porodica“.

Za glumačke nagrade nominovala je glumica Sonja Damjanović, a u njenom izboru našao se Nenad Jezdić, za ulogu Kašika u seriji „Vikend sa ćaletom“ i Baje u seriji „Kamiondžije“. Nominovani su u istoj kategoriji i Jovo Maksić (Kosti), Boris Isaković (Porodica), Gordan Kičić (Mama i tata se igraju rata).

Za najbolju epizodnu mušku ulogu nominovan je i Branko Vidaković, za ulogu Bate Konja u seriji „Vikend sa ćaletom“, a u toj kategoriji su nominovani i Dragan Mićanović (Kosti), Filip Đurić (12 reči) i Nikola Ristanovski (Jedini izlaz).

Promo

Za glavne ženske uloge nomonovane su Mirjana Karanović (Porodica), Nina Janković (Mama i tata…), Gorica Popović (Kaljave gume) i Anđelka Prpić (Jedini izlaz).

U kategoriji za najbolju epizodnu glumicu su Nikolina Jelisavac, Sena Đorđević, Svetlana Bojković i Dušanka Stojanović Glid.

Aleksandar Dimitrijević, Lea Sekulić, Rastko Mićić i Nedim Nezirović su nominovani u kategoriji Glumačko otkrovenje.

Za nagradu Zlatna antena za najbolju režiju, nominovao je reditelj Aleksandar Adžić i u toj kategoriji su „12 reči“, „Kosti“, „Porodica“ i „Klan“.

Za Zlatnu antenu za najbolji kostim, birao je kostimograf Boris Čakširan: „12 reči“, „Kosti“, „Kalkanski krugovi“ i „Mama i tata se igraju rata“.

Za najbolju fotografju Radoslav Vladić je predložio je serije: „Kamiondžije“, „Krugovi“, „Kosti“ i „Tajne vinove loze“.

Za najbolju montažu Vladimir Marković je predložio serije: „Porodica“, „Klan“, „4 ruže“ i „Kaljave gume“.

Muzičarka Biljana Krstić novinovala je serije „Porodica“, „Kalkanski krugovi“, „Kosti“ i „Tajne vinove loze“ za najbolju muziku.