Zašto je Uma Turman odbila ulogu u „Gospodaru prstenova“

Showbiz 21. sep 202310:54 0 komentara
uma turman
VALERIE MACON / AFP

Trilogija Gospodar prstenova i dalje ima puno fanova, a mnogi glumci odbili su uloge u njoj, među kojima su Šon Koneri, Kristofer Plamer, Nikolas Kejdž i Uma Turman.

Za razliku od Konerija koji nije razumeo izvorni materijal, ili Plamera koji nije hteo da bude na Novom Zelandu toliko dugo, Uma Turman je ulogu odbila iz porodičnih razloga, piše Index.hr.

Glumica je u filmu trebalo da tumači mladu rohansku ratnicu, nećaku kralja Teodena Eovin, koja ubije kralja veštica Angmara.

Nakon što je odbila ulogu, Eovin je odglumila Miranda Oto.

Uma Turman je tokom gostovanja u emisiji sa Stivenom Kolberom otkrila da je ulogu odbila jer je tada rodila svoje prvo dete i osećala se vezano za dom.

Glumica nije htela da vodi svoje dete sa sobom na Novi Zeland, gde je trebalo da provede naredne tri godine.

Uma Turman se pokajala zbog svoje odluke

Turman je ovu odluku nazvala „jednom od najgorih odluka u životu“ i iako je imala dobar razlog za odbijanje uloge, zažalila je što se nije pojavila u popularnoj trilogiji.

Uprkos svemu, odbijanje Gospodara prstenova je možda bila najbolja odluka za glumičinu karijeru jer joj je omogućila da igra glavnu ulogu u filmovima Kill Bill i Kill Bili 2 Kventina Tarantina.

Glumica se proslavila Tarantinovim Petparačkim pričama iz 1994. godine, a serijal Kill Bill joj je zacementirao svetsku slavu.