Zlatna malina otvorila posebnu kategoriju – „Najgori nastupi Brusa Vilisa“

Showbiz 07. feb 202208:39 5 komentara
Brus Vilis
Angela Weiss / AFP

Osam filmova sa američkim glumcem Brusom Vilisom ove godine je u trci za dodelu satirične filmske nagrade Zlatna malina, koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Organizatori Zlatne maline su ove godine osetili potrebu da Vilisu dodele posebnu kategoriju koju su nazvali „Najgori nastupi Brusa Vilisa u filmu 2021. godine“.

U tim filmovima, uglavnom sa veoma niskim budžetom i prikazanim samo na strimingu, zvezda sage „Umri muški“ ima „originalne uloge“ poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA.

Nijedan od tih filmova, u kojima se Brus Vilis često pojavljuje samo nakratko, ali koje je on aktivno promovisao, nije dobio više od 20 odsto pozitivnih kritika na sajtu Roten tomatoz (Rotten Tomatoes), koji prikuplja ocene iz različitih izvora.

Film koji je ove godine osvojio najviše nominacija, jeste mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Dajani (Diana). To ostvarenje je u trci za Zlatnu malinu u devet kategorija, među kojima za najgori film.

Među nominovanima su Džared Leto (Jared) za ulogu u filmu „House of Gucci“ i zvezda NBA LeBron Džejms (James) za „Space Jam“.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Pobednici će ove godine biti proglašeni dan pre dodele Oskara 26. marta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare