Čajevi za zdravija creva i bolji san

Zdravlje 10. maj 202122:06 > 22:39 komentara
Pixabay

Pre spavanja ne bi trebalo da jedete tešku hranu jer to može negativno da se odrazi na probavu, ali i na ritam spavanja.

Nutricionisti preporučuju da popijete jednu od ove tri vrste čaja. Oni ne sadrže kofein, zdravi su, dobri su za probavu i zdravlje creva, piše Well and good.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je izuzetno zdrav, a nutricionisti savetuju da popijete šoljicu ovog čaja pre spavanja. Neke studije pokazale su da đumbir može da ubrza pražnjenje želuca, što može da spreči probavne smetnje.

To znači da vas želudac neće uznemiravati kad odete na spavanje. Đumbir može da olakša i neke druge probleme, kao što su nadutost i zatvor.

Čaj od mente

Menta se vekovima koristila za ublažavanje gastrointestinalnih problema. Ona umiruje želudac sprečavajući kontrakciju mišića želuca, što sprečava grčenje želuca.

Povezane vesti

Pokazalo se da je ova biljka posebno korisna osobama koje imaju sindrom iritabilnog creva.

Prema tome, preporučuje se da pre spavanja popijete šoljicu čaja od mente jer će on da umiri probavni trakt, pa ćete moći lakše da zaspite.

Čaj od kamilice

Kamilica ima svojstva koja pomažu u opuštanju, pa je zbog toga čaj od kamilice dobro popiti pre spavanja. Kamilica takođe ima niz blagodeti za creva. Šoljica ovog čaja svakako će da pomogne kada je spavanje u pitanju.