Efikasan način za sagorevanje kalorija, a ništa ne košta

Shutterstock

Kada vam neko kaže da hodanje nije trening, nemojte da ga slušate. Svaka aktivnost je dobra aktivnost. Isto važi i za hodanje koje može da vam pomogne da postignete ciljeve koji se odnose na sticanje kondicije i gubitka kilograma.

Većini ljudi hodanje će odgovarati više nego trčanje,  jer mnogo duže možete da hodate nego da trčite, a suprotno čestom mišljenju, hodanje je veoma efikasan način za sagorevanja masnoća, piše Zadovoljna.hr.

Povezane vesti

Istraživanje koje je proučavalo efekte hodanja na gojanim ženama tokom perioda od 12 nedelja, pokazalo se da je naročito efikasno u smanjenju viscelarne masti, odnosno masnoće  u predelu trbuha, koja povećava rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Trener Eš Vilking za sve željne aktivnosti napravila je predlog rutine hodanja koja će biti i odlična za sagorevanje kalorija.

Radi se o rutini koja traje 60 minuta, a čine je tri dela.

Zagrevanje (12 minuta)

Jedan minut hodajte brže od uobičajenog tempa, a nakon toga 30 sekundi trčite u mestu tako što ćete kolena podizati što je više moguće.

Ponovite ove dve vežbe naizmenično sam puta.

Hodanje različitim tempom (40 minuta)

Tri minuta hodajte bržim tempom, a zatim dva minuta lagano. Ponovite osam puta.

„Hlađenje“ (osam minuta)

Hodajte ujednačenim, laganim tempom osam minuta.

Ovo je aktivnost koja je idealna za proleće, a ne smetaju čak ni niže temperature. Samo se bolje obucite i uživajte u šetnji, svakako ćete se osećati bolje.

Komentari (4)

Vidi sve komentare