Hirurzi VMA otklonili tumor teži od 17 kilograma

Zdravlje 14. apr 202213:17 > 14:15 11 komentara
VMA

Hirurzi Vojnomedicinske akademije (VMA) otklonili su tumor težak više od 17 kilograma, saopšteno je iz VMA.

Hirurzi Vojnomedicinske akademije predvođeni potpukovnikom dr Miroslavom Mitrovićem i pukovnikom doc. dr Milanom Jovanovićem odstranili su redak tumor velikih dimenzija, koji je kod pacijenta u potpunosti ispunjavao desnu polovinu trbuha pružajući se od jetre do dna male karlice, a zahvatajući desni bubreg i ureter.

Pacijent je u dobrom opštem stanju otpušten na dalji kućni oporavak, navodi se u saopštenju VMA.

Kako se dodaje, nakon detaljne dijagnostike pacijenta, a imajući u vidu rizik koji nosi blizina vitalnih krvnih sudova, operativni zahvat uklanjanja tumora prečnika 50 centimetara i težine 17,5 kilograma trajao je pet sati.

Tim koji je učestvovao u višesatnoj operaciji prilikom koje je liposarkom bezbedno odvojen od jetre, aorte i donje šuplje vene činili su i specijalizanti hirurgije dr Jelena Vasojević, dr Pavle Dugalić i dr Darko Đenić, instrumentarke Marijana Bugarčić, Jasmina Mitrović i Evgenija Milaković, bolničar Živorad Mitrović, a anesteziju su vodili dr Tanja Abazović, lekar na specijalizaciji iz anestezije dr Filip Stojanović i anestetičar Nataša Petković, stoji u saopštenju.

VMA

Komentari (11)

Vidi sve komentare