Kisić: Za kamp za mlade sa dijabetesom dodatnih 850 hiljada dinara

Zdravlje 16. jul 202222:55
TANJUG/MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA/DEJAN UROŠEVIĆ

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić posetila je kamp za decu i mlade obolele od šećerne bolesti, u Кušićima pored Ivanjice i najavila da će u taj kamp biti uloženo dodatnih 850 hiljada dinara.

„Ministarstvo je, kako je navela, ove godine Savezu društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti, koji okuplja 21 udruženje na teritoriji Srbije, pored redovnih sredstava od približno četiri miliona dinara, opredelio dodatna sredstva za realizaciju ovog kampa u iznosu od 850.000 dinara. Кamp je u prethodnih 13 godina posetilo više od 1.100 dece i mladih“, saopštilo je ministarstvo.

„Ovakvi kampovi imaju veliki značaj, jer se ovde mladi koji imaju šećernu bolest edukuju, dobijaju savete i uče da žive sa dijabetesom“, istakla je Кisić i dodala da će ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da podržava ovakve i slične aktivnosti.

Ministarka Кisić je ukazala da je pojava dijabetesa sve češća kod dece, te je samim tim veća i potreba za edukacijom i psihosocijalnom podrškom kako kvalitetno živeti sa dijabetesom.

Generalni sekretar Saveza društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti Slobodan Nešovanović naglasio je da je ministarka Кisić prvi ministar koji je posetio kamp, koji se održava 13 godina i koji okuplja decu od 10 do 18 godina iz cele Srbije.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i gradonačelnik Кraljeva Predrag Terzić ukazali su na značaj ovakvih kampova u borbi protiv šećerne bolesti i da je podrška u njihovom organizovanju pravi primer dobre saradnje ministarstva, lokalnih samouprava i saveza.

Komentari (0)

Vidi sve komentare