Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripremi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako je najbolje da ga koristimo.
Pred vama je šest saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotovo, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću supu, jer će da izgubi ukus i aromu.
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u jela od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakva jela već aromatizirana povrćem.
4. Ne ubacujte više od 1 do 2 lista po litru tečnosti, piše Krstarica.
5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!