Lovorov list koristimo pogrešno: Kada i u koja jela se dodaje

Zdravlje 31. okt 202422:46 0 komentara
jirkaejc/Envato

Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripremi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako je najbolje da ga koristimo.

Pred vama je šest saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:

1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotovo, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.

2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću supu, jer će da izgubi ukus i aromu.

3. Dodajte ga u ograničenim količinama u jela od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakva jela već aromatizirana povrćem.

4. Ne ubacujte više od 1 do 2 lista po litru tečnosti, piše Krstarica.

5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.

6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.

Pročitajte i:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!