Najbolji način da vodite oralnu higijenu

Promo

Da li ste znali da neredovni odlasci kod zubara mogu da izazovu oboljenja poput kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa? Iako na prvi pogled možda ne uočavate vezu između oralnog zdravlja i zdravlja celog organizma, istina je da nepravilna oralna nega ne utiče loše samo na zube i desni, već može da uzrokuje i ozbiljnija oboljenja.

Upravo zato, od velike je važnosti redovno održavanje dentalne higijene.

U nastavku vam donosimo najvažnije savete za pravilno održavanje oralnog zdravlja, a uskoro ćete i u vašem gradu imati priliku da ostvarite dodatni benefit kada je reč o zdravlju vaših zuba.

Dnevne navike za zdrave zube

Za početak, pranje zuba je obavezno i to dva puta dnevno, ujutru i uveče. Dodatno, zube možete prati i nakon svakog obroka, ali sacekajte da prodje 30 minuta.

Odabir odgovarajuće četkice i paste za zube je veoma važan. Kada birate četkicu za zube, vodite računa o tome da bude dizajnirana za savršeno detaljno, nežno pranje zuba kako bi se uklonio plak, sprečila oštećenja gleđi te efikasno negovali kako zubi, tako i desni. Četkicu bi trebalo da menjate svaka tri meseca, po potrebi i češće, a prilikom pranja zuba ne zaboravite da očistite i jezik kako biste uklonili višak bakterija i doprineli svežijem dahu.

Svaki zub ima pet povrsina, a sa četkicom za zube operemo samo tri. Upravo zato su nam potrebne i interdentalne četkice. Nedavna istraživanja pokazala su da je čišćenje interdentalnim četkicama znatno efikasnije od čišćenja koncem za zube, a njihovo redovno korišćenje doprinosi sprečavanju karijesa, upale desni i drugih problema uzrokovanih nataloženim plakom.

Promo

Interdentalne četkice, mogu bezbedno očistiti čak i najuži prostor između zuba pružajući efikasnu prevenciju protiv upale i lošeg zadaha. Birajte one koje imaju izuzetno meka i duga vlakna kao i tanko, savitljivo i izdržljivo žičano jezgro. Dovoljno je da se koriste jednom dnevno uz jedan pokret čišćenja – jednostavno provučete kroz prostor izmedju zuba.

Kada govorimo o izboru najbolje četkice, paste za zube, ali i svih drugih stvari koje će vam omogućiti da svakog dana, na najbolji mogući način vodite računa o oralnoj higijeni, postoje brendovi koje stomatolozi dodatno preporučuju. Jedan od tih brendova je i Curaprox, čiji proizvodi pružaju najbolju moguću dentalnu negu i pomažu kod održavanja zuba i desni i sprečavanja karijesa.

Ne izbegavajte odlazak kod stomatologa

Iako stomatološka ordinacija nije najomiljenije mesto na svetu za mnoge ljude, redovni pregledi su neophodni kako bi se pratili stanje i zdravlje zuba i desni. Stomatologa bi trebalo da posećujete najmanje dva puta godišnje kako biste na vreme otkrili potencijalne komplikacije izazvane karijesom ili pak bolesti desni koje mogu da budu jednako opasne.

Vodite računa o načinu ishrane i stilu života

Za oralno zdravlje je, baš kao i za ono opšte, izuzetno važno voditi računa da ishrana bude izbalansirana. Vaši zubi će obožavati voće, povrće, mlečne proizvode i hranu bogatu proteinima, kalcijumom i fosforom. Razume se, slatkiše i gazirane sokove bi trebalo izbegavati, kao i cigarete.

Promo

Dolazimo u vaš grad!

Oralna higijena je važna ne samo zbog zdravlja naših zuba, već i celokupnog organizma. Redovno pranje zuba i odlasci kod stomatologa su imperativ ukoliko želite da održite svoj organizam u balansu, ali kako dodatno pospešiti svoje zdravlje?

Upravo zato, Curaprox karavan dolazi u vaš grad kako bi vam pružio neophodna znanja i savete u vezi sa održavanjem oralne higijene. Očekujte nas u Nišu 8. juna na Trgu Stevana Sremca, u Kragujevcu 15. juna u ulici Kralja Petra I, u Čačku 22. juna u Kuželjevoj ulici kod Trga narodnog Ustanka, u Novom Sadu 29. juna na platou ispred tržnog centra Promenada i, najzad, u Beogradu 6. jula na Adi Ciganliji. Karavni će u svim gradovima biti održani u periodu od 13 – 20 časova.

Dođite da zajedno naučimo kako da postignemo zdrav i blistav osmeh!