Panel: Srbija po stanovniku u lekove ulaže 115 evra, Hrvatska duplo

Zdravlje 09. okt 202320:18 1 komentar
N1

U Srbiji je dostupno samo osam odsto neophodnih inovativnih lekova sa evropskog tržišta, a njihovo uvođenje ne bi doprinelo isključivo pacijentima, već i budžetu Srbije, zaključak je panela "Značaj i uloga rane dijagnostike u otkrivanju multiplog mijeloma i mogućnosti lečenja u Srbiji", održanog u Kulturnom centru "Vlada Divljan" u Beogradu.

Na početku panela premijerno je prikazan kratki dokumentarni film „Mijelom je naša priča“, u produkciji Udruženja obolelih od multiplog mijeloma Srbije.

Povezane vesti

Direktor Udruženja INOVIA Bojan Trkulja, govoreći o dostupnosti lekova, istakao je da je dobra vest što je značaj inovativnih lekova prepoznat i upozorio na ograničenost postojećih budžeta koji se izdvajaju za nove lekove.

Poslednje istraživanje koje smo sproveli pokazalo je da je u Srbiji na listi samo osam odsto inovativnih lekova koji su dostupni u Evropi. Taj broj u Hrvatskoj je veći tri puta, a u Bugarskoj četiri puta. Prosek u regionu je 30 odsto dostupnih lekova, rekao je Trkulja i dodao da Srbija u lekove ulaže 115 evra po glavi stanovnika, dok druge zemlje regiona ulažu znatno više, a u Hrvatskoj čak dvostruko više.

Dok se to ne promeni, mogućnost da pacijentima u Srbiji budu dostupniji inovativni lekovi ne postoji. Ono što donosioci odluka treba da razumeju je da je praksa pokazala da je dobitak na nivou BDP višestruko veći nego ulaganje u lekove, kazao je Trkulja.

Predsednica Udruženja Snežana Doder je istakla da rade na podizanju svesti o ovoj bolesti, kao i na ranoj dijagnostici, koja je bila fokus u septembru.

Zajedno sa našom krovnom organizacijom „Myeloma Patients Europe“ radili smo na Putanji dijagnoze, dokumentu koji treba da olakša lekarima opšte prakse da prepoznaju simptome multiplog mijeloma. U prethodnom periodu distribuirali smo materijal lekarima opšte prakse, a cilj nam je da dođemo do svake ambulante i do svakog lekara u Srbiji, rekla je Doder.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare