Voće koje može da uspori starenje kože

Zdravlje 29. jun 202222:00 0 komentara
Shutterstock

Iako proces starenja može da "uspori" i pravilna nega kože, kao i neki proizvodi i tretmani, dobro je znati da saveznika u borbi sa godinama imamo i u hrani.

Tako je, uz stalnu hidrataciju organizma, dobro i pružiti mu neke hranljive namirnice, prvenstveno iz voće i povrće.

Povezane vesti

Dermatolozi dr Mariza Garšik, dr Paul Žarod Frank odabrali su voće za koje oboje veruju da mogu da budu od pomoći kada je u pitanju usporavanje procesa starenja kože.

Citrusi

Kao što možda već znate, oni su prepuni C vitamina pa se svima koji žele da odlože pojavu bora savetuje da jedu što više limuna, pomorandži, kumkvata i grejpfruta.

„Poznato je da vitamin C podstiče proizvodnju kolagena što pomaže poboljšanju ukupnog izgleda finih linija i bora“, objasnila je dr Garšik.

Borovnice

Osim toga, dr Frank kaže da su borovnice posebno bogate A i C vitaminima, pa kao takve sprečavaju prerani gubitak kolagena.

„Pored toga imaju i puno antioksidansa koji mogu održati vašu kožu hidriranom i blistavom“, stoji u članku koji je nedavno objavljen u „Cleveland Clinic“, gde se dodaje da mogu da pomognu i u kontroli nivoa holesterola i šećera u krvi, piše MSN, prenosi Večernji.hr.