Zašto je dobro da svako jutro pojedete med sa belim lukom

Zdravlje 20. feb 202406:55 5 komentara
med beli luk
slawomir.gawryluk/Shutterstock

Beli luk i med se smatraju prirodnim antibioticima. Ove dve namirnice u kombinaciji čine odličan prirodni lek u borbi protiv stanja poput prehlade, gripa i drugih bolesti.

Jedinjenja sumpora u belom luku i hranljive materije u medu deluju antikoagulantno i tonizirajući vene, sprečavajući trombozu i proširene vene. Alicin u belom luku detoksikuje krv, uklanja višak holesterola i reguliše trigliceride.

Najbolja stvar je što ovu mešavinu možete spakovati i čuvati duže vreme tako da vam uvek bude pri ruci. Preporučuje se da ovo isprobate sedam dana zaredom da biste doživeli neverovatne rezultate.

Organski ili sirovi med je prepun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući gvožđe, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe je pun vitamina B6, tiamina, riboflavina i niacina.

Organski med je takođe odličan za varenje. Vitamini i minerali prisutni u medu pomažu u snižavanju nivoa holesterola i odličan su izvor energije za telo i um.

Beli luk je malo kalorija, ali je veoma bogat hranljivim materijama. Sadrži mangan, vitamin B6, selen i vlakna. To je prirodni pojačivač imunog sistema koji pomaže u borbi protiv infekcija.

Da biste izvukli najveću korist od belog luka, uvek ga treba koristiti sirovog, kuvanjem se smanjuju njegova hranljiva svojstva, prenosi klix.ba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare