Kamion zimske službe se zbog „ćelavih“ guma zaglavio na Avali, vadili ga građani

Vesti 28. jan 202317:08 31 komentara
N1

Beograđani koji su u četvrtak odveli decu na Avalu da osete malo zimske čarolije na snegu, spustili su se s planine tek pošto su odglavili vozilo zimske službe koje nije moglo dalje niz jednosmeran put ka podnožju - zbog "ćelavih" guma, javili su čitaoci portala N1.

Kako su za portal N1 ispričali učesnici ovog nesvakidašnjeg događaja, u četvrtak popodne na spustu sa vrha Avale stvorila se kolona od 15-ak vozila pošto kamion zimske službe za čišćenje snega i posipanje puteva nije mogao dalje zbog loših guma.

Naime, na neočišćenom kolovozu se stvorila poledica, a vozač kamiona je pred krivinom na nizbrdici procenio da nije bezbedno da nastavi dalje. Kako bi sebi, a i koloni iza njega, prokrčio put, vozač je šlemom zahvatao so iz kamiona i posipao pred točkove, kažu sagovornici N1.

Pošto su shvatili da će to da potraje, vozači iz automobila u koloni pritekli su u pomoć.

Čitalac koji nam se javio, kaže da je prvi priskočio da pomogne čisteći sneg svojom lopatom, koju nosi kao deo redovne zimske opreme. Zatim su se pridružili i ostali vozači. So je zahvatao ko je čime imao i posipao put, i tako narednih 50 metara do prvog proširenja gde je kamion mogao bezbedno da se parkira i oslobodi prolaz ostalima.

Pre nego što su odlučili da se sami snađu, zaglavljeni sugrađani su zvali saobraćajnu policiju.

„Zvala sam lokalnu policijsku stanicu Beli Potok, oni su nas uputili na 192 saobraćajnu policiju. Kada smo pozvali njih, evidentirali su i poslali drugu službu, ali iz grada. Ona nije stigla, sami smo se ‘otkopali'“, ispričala je čitateljka portala N1.

Dodaje da im je vozač kamiona zimske službe ispričao da već godinama nema dobre gume za ovakve uslove i da je imao više proklizavanja na avalskim deonicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare