Spasite planetu izborom proizvoda koje kupujete

Promo 11. okt 201920:21 > 20:39
Promo

Ukoliko ste nekada kupili alverde kozmetiku u dm drogeriji, ili pak, alverde sapun, znajte da ste možda spasili jednu hobotnicu

Naime, prema poražavajućim podacima Ujedinjenih nacija iz 2019. godine, 30 odsto ribe na svetu otrovano je plastikom, a do 2050. godine u morima će biti više plastike nego ribe. Plastika uglavnom završi u stomaku životinja, koje potom umiru zbog začepljenja ili nemogućnosti daljeg prehranjivanja. Već sada u morima pliva 6 puta više plastike nego planktona. Ove posledice pogađaju i samu ljudsku vrstu budući da 800 miliona ljudi na našoj planeti živi od onoga što im donosi more.

Promo

Svesna štetnih posledica mikroplastike na očuvanje globalnih eko sistema, kompanija dm formirala je čitavu paletu proizvoda koji predstavljaju odgovarajuće ekološke alternative proizvodima koje svakodnevno upotrebljavamo. U ovaj asortiman se, između ostalih, ubrajaju i organski uzgojene namirnice čija proizvodnja ne šteti okolini, linija privatne robne marke za različite namene koja zadovoljava ekološke standarde i prirodna kozmetika čijom se upotrebom smanjuje nivo mikroplastike u morima, samim tim što od 2014. godine kozmetički proizvodi robne marke ne sadrže mikroplastiku. Osim toga, ovi proizvodi se ne testiraju na životinjama.

Promo

Ovi proizvodi deo su kampanje „Osvesti se!“ koju je dm pokrenuo sa ciljem edukacije kupaca o značaju odgovorne kupovine i održivog razvoja. Tim povodom, do 31. oktobra 2019. godine u svim dm drogerijama u zemlji kupce očekuju popusti do 30 posto na svu alverde sertifikovanu prirodnu šminku i kozmetiku, kao i 20 posto popusta na određene proizvode iz dmBio asortimana.

Promo

  Kompanija dm prilagodila je principe svog poslovanja održivom razvoju i na svakom koraku nastoji da edukuje kupce i širu javnost o značaju odgovorne kupovine i održivog načina života. Tim povodom, dm se opredelio za trajnu poslovnu orijentaciju LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability) koja ima za cilj da mladoj urbanoj populaciji približi savesno konzumiranje proizvoda i održivost u pogledu ishrane, lepote i održavanja domaćinstva.

Promo

S obzirom na to da živimo u vremenu kada se prirodne namirnice i proizvodi tretiraju različitim veštačkim materijama i tehnologijama, koje ne samo da uništavaju njihov kvalitet, već utiču i na odumiranje prirode i živog sveta, kompanija dm uvidela je neophodnost promena potrošačkih navika kupaca, kao i promena u samoj proizvodnji. Polazeći od toga, dm nastoji da služi kao primer pojedincima, ali i ostalim kompanijama, sa ciljem zajedničkog delovanja i širenja svesti o pitanju sopstvenog doma, ali i okoline, koju delimo i koju treba da očuvamo za buduće generacije.

Promo
Tagovi