Nova donacija u okviru Eurobank projekta "Škola kao nacrtana za Vas"

Promo 06. dec 201913:40 > 13:55
Promo

"Škola kao nacrtana za Vas" je samostalni Eurobank projekat, podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom "Eurobank Veliko srce" do sada su realizovane dve donacije.

Učenici Prve ekonomske škole u Beogradu u junu mesecu dobili su moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo, a sredinom novembra otvorena su vrata nove elektronsko-jezičke laboratorije u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“ u Šapcu. Pored najsavremenije opreme za učenje stranih jezika, školska biblioteka opremljena je i lap topovima koji đacima pružaju mogućnost da čitaju knjige u elektronskom formatu. Ukupna vrednost obe donacije iznosi više do dva i po miliona dinara.

Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke istakla je da banka posebnu zahvalnost duguje i svojim klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“ koji su prepoznali važnost ovog projekta i redovnim korišćenjem kartice doprineli njegovoj realizaciji.

Promo

Da je Eurobanka pokazala ozbiljnu društvenu odgovornost potvrdio je i dr. Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. „Svi oni koji ulažu u kvalitet obrazovanja u Srbiji biće naši dragi partneri i uvek podržani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mislim da je ovo suštinsko ulaganje u budućnost Srbije“.

Prilikom otvaranja elektronsko-jezičke labaratorije Sonja Mijatović Jokić, direktorka Ekonomske škole „Stana Milanović“ osvrnula se na važnost poznavanja jezika kako za samo školovanje tako i za buduća zanimanja. „Kako naši obrazovni profili imaju po dva ili tri strana jezika savremena jezička labaratorija biće veoma korisna za dalji napredak sadašnje, ali i za svih narednih generacija đaka naše škole“, istakla je ona.

Da se projekat „Škola kao nacrtana za vas“ ne temelji samo na opremanju učionica i kabineta, te donacijama neophodne opreme govori i činjenica da učenici ekonomskih škola imaju mogućnost da svoja znanja o bankarstvu prošire kroz predavanja zaposlenih u Eurobank.