Mozzart podržao rad organizacije "Radost deci"

Promo 24. nov 202014:56 > 15:00
Promo

Nova donacija od ove društveno-odgovorne kompanije će nam mnogo značiti za narednu akciju podele paketa pomoći, ističu iz ove organizacije koja brine o osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

Za poboljšanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju potrebno je mnogo ljubavi, entuzijazma i podrške cele zajednice, a upravo na tome radi organizacija „Radost deci“.

Kompanija Mozzart kroz niz akcija podržava zalaganja brojnih centara koji brinu o ravnopravnom položaju osetljivih grupa u društvu, a više puta je donirala pomoć i ovoj humanitarnoj organizaciji, kao vid podrške svim inkluzivnim i vaspitno-obrazovanim programima, kao i defektološkom radu sa individualnim pristupom.

Promo

Organizacija „Radost deci“ osnovana je 2014. godine i od tada svojim aktivnostima učestvuje u procesu inkluzije, kao i u senzitizaciji društva ka osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Ujedno pomaže i najugroženijima porodicama iz ovih grupe, kroz pakete pomoći, školovanje dece u Beogradu…

„Od samog osnivanja sarađujemo sa kompanijom Mozzart, a ova donacija od 100.000 dinara će nam mnogo značiti za narednu akciju podele higijenskih paketa širom zemlje. Pravimo i 400 novogodišnjih paketića, a sledeće godine planiramo da organizujemo projekat ‘Predah roditeljstvu’ u Valjevu, gde bi deca imala priliku da se druže i još više socijalizuju“, ističe direktorka Jovana Kulić.

„Radost deci“ sarađuje sa ustanovom za decu i mlade „Sremčica“, Centrom za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, sa domom „Sveti Sava“ Umka, MNRO „Zajedno“ iz Beograda i MNRO „Naši snovi“ iz Valjeva. Organizovali su i kulturno-umetničku manifestaciju, inkluzivnog karaktera pod nazivom „Pokaži šta znaš“.