Crnogorac uhapšen u Nemačkoj nema veze s napadima u Parizu

Region 10. dec 201509:53 > 09:57
Julian Stratenschulte/DPA via AP

Crnogorski državljanin Vlatko Vučelić, koji je uhapšen 5. novembra u Nemačkoj, sa arsenalom oružja u automobilu, nema nikave veze sa terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, prenela je Pobjeda.

To su, uz posebne provere, utvrdili nemački istražitelji, a pomoć im je pružila i crnogorska policija.

Istraga je pokazala da je Vučelić bio samo krijumčar oružja.

Predstavnici nemačke policije nedavno su posetili kolege u Crnoj Gori, sa kojima su razmenili nova operativna saznanja i podatke koji će pomoći da se utvrdi o kakvom se krijumčarskom lancu oružja radi.

Vučelić je doveden u vezu sa terorističkim napadima na Pariz 13. novembra, kada je poginulo 130 osoba, a ranjeno više od 300, zato što je navigacija u automobilu koji je vozio pokazivala da je krenuo u Pariz.

Bavarska policija je na početku istrage utvrdila veze Vučelića sa Francuskom, ali ne i sa teroristima. Prema satelitskoj navigaciji u njegovim kolima videlo se da je putovao u Francusku nekoliko puta i da je oružje u automobilu bilo sakriveno na „profesionalan način“.

U automobilu koji je vozio pronađeno je osam „kalašnjikova“, dve ručne bombe i 200 grama TNT eksploziva, a ispod motora i pištolj.