Na deponiji kod Zvornika pronađeno 15 žrtava iz Srebrenice

Region 10. dec 201515:14 > 15:17
N1

Na deponiji u Kozluku kod Zvornika tokom ekshumacije pronađeno je još najmanje 15 posmrtnih ostataka bošnjačkih žrtava iz Srebrenice. Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, u narednim danima definisaće se obrisi grobnice i početi vađenje tela.

„Uprkos teškim vremenskim uslovima, ekshumacija na deponiji u Kozluku se nastavlja, a na površini su primećeni obrisi još najmanje 15 posmrtnih ostataka. Uz do sada pronađenih 15 posmrtnih ostataka, broj pronađenih posmrtnih ostataka se uvećao se na 30, a novi posmrtni ostaci pronalaze se iz sata u sat“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa predstavnicima Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), Instituta za nestale osobe BiH i Haškog tribunala zajedničkim naporima dugo je radilo na pronalasku ove lokacije.

„Aktivnosti na eksumaciji su pokrenute nakon što je pre desetak dana glavni tužilac Tužilaštva BiH, putem predstavnika žrtava, dobio insajdersku informaciju od savesnih građana o mogućim lokacijama masovne grobnice“, navodi se u saopštenju.

Opširnije čitajte na ba.n1info.com