Podignuta optužnica protiv Milana Bandića

Region 11. dec 201511:12 > 12:53

Uskok je nakon dovršene istrage podigao optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i još 15 osoba i dve fabrike koje sumnjiči u tzv. Aferi Agram, prvom u nizu slučaju protiv gradonačelnika Milana Bandića koji Zagreb vodi više od 12 godina.

Tereti ih se za počinjenje krivičnih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, trgovinu uticajem, utaju poreza ili carine, sprečavanje dokazivanja, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, podsticanje na davanje lažnog iskaza, objavilo je Državno tužilaštvo.
Bandića se tereti za nezakonitosti u poslovanju s fabrikom CIOS osumnjičenog Petra Pripuza i preduzećem Bramgrad, kao i da je da je zbog Uskoku spornog finansiranja predsedničke kampanje 2009. oštetio gradski i državni budžet.
Također, terete ga i da je trgovao uticajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskoj upravi i Zagrebačkom Holdingu. Osumnjičen je i da je koristio svoj službeni i društveni položaj, a u vezi sa korišćenjem službenih automobila Grada Zagreba u privatne svrhe.
Detaljnije čitajte na našim hr.n1info.com stranicama.