Milanović tvrdi: Imam podršku da formiram Vladu

Region 14. dec 201511:29 > 11:51
PIXSELL/Davor Puklavec

Dva sata pred početak konsultacija kod hrvatske predsednice Kkolinde Grabar Kitarović o izboru mandatara, lider koalicije Hrvatska raste i aktuelni pemijer Zoran Milanović je na svom Fejsbuk profilu da ima još jednu podršku, koja će mu omogućiti da formira novu vladu.

Komentarišući odluku Glavnog odbora SDP-a da odbije predlog MOST-a za učešće u tripartitnoj vladi s HDZ-om, Milanović je naveo da je Glavni odbor SDP Hrvatske poslao vrlo jasnu poruku kojom nikoga ne vređa, nikoga ne pokušava da likvidira ni fizički ni politički, nego samo želi da nastavi razgovor o formiranju Hrvatskog sabora.

„To je ponašanje jedne zrele i jake stranke u ovom trenutku najjače i najzrelije stranke koja želi dati svoj doprinos“, napisao je Milanović i dodao da je dobio još jednu podršku za mandatara.

„Dobio sam još jednu podršku za mandatara, za osobu koja će formirati vladu. Ta podrška je naravno šira od podrške SDP-a, ona je u ovom trenutku i to ponavljam celo vreme, relativno najveća i najjača i to je bilo jasno od same objave izbornih rezultata i to traje“.

https://www.facebook.com/ZoranMilanovic/posts/1631180730480894:0

U subotu je Glavni odbor SDP-a doneo odluku da neće prihvatiti uslov Mosta nezavisnih lista da na čelu nove vlade bude nestranački premijer, te da neće prihvatiti uslov u tripartitnoj zajedničkoj vladi, nakon čega su usledile razne reakcije HDZ-a.

Iz HDZ-a su, naime, poručili da je SDP antireformski, da Milanović pokušava izvesti puzajući državni udar kao i da je Milanovićevoj vladi jedino stalo do fotelja i privilegija. Nakon toga na Fesbuku se oglasio generalni sekretar HDZ-a Milijan Brkić koji je naveo da Milanović laže o pokušajima likvidacije Mosta.