Fahrudin Radončić pušten na slobodu

Region 17. feb 201613:48 > 13:52
N1

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), pušten je danas iz pritvora.

Sud BiH saopštio je da je odbijen predlog Tužilaštva BiH i da je doneto rešenje kojim je ukinut pritvor Radončiću uz mere zabrane napuštanja adrese boravišta, oduzimanje putnih isprava i zabranu napuštanja zemlje, zabranu sastajanja sa svedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svedocima.

Radončiću je zabranjeno i kontaktiranje i sastajanje s ostalim optuženim u tom krivičnom predmetu, kao i zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi protiv njega.

Izrečene mere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda BiH, koji će svaka dva meseca vršiti kontrolu opravdanosti izrečenih mera. U slučaju da optuženi prekrši izrečene mere zabrane, ponovo mu se može odrediti pritvor, saopštio je Sud BiH.

Radončić je po izlasku iz pritvora, na pitanje kako komentariše odluku o oslobađanju, odgovorio da nije pročitao celu odluku i da nije na njemu da komentariše sudske presude.

„Ja kao političar treba da se posvetim jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju, svojim poslom. Neka se svako bavi svojim poslom“, rekao je Radončić.

On je dodao da se protiv njega vodi montirani proces.

„Vi na mom mestu znate jeste skloni kiriminalnim radnjima ili niste. Ako vam neko monitira da vršite prtiskak na nebitne svedoke, one koje ne poznajte, znate najbolje kako se to naziva“, rekao je lider SBB, ali nije želeo da odgovori na pitanje ko monitra proces.

„Nije sada trenutak da govorim ko montira proces, biće vremena“,odgovorio je kratko.

Njegov branilac, Asim Crnalić, kaže da je dobio poziv Suda BiH donese pasoš svog branjenika, kao garanciju da Radončić neće napuštati državu. Kaže da se pretpostavlja daće mu biti određen kućni pritvor.

„Sud BiH me je obavestio da je odbijen predlog za produženje pritvora i da se određuju mere zabrane“, rekao je Crnalić.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1