Izetbegović kritikuje, Stefanović odgovara

Region 25. mar 201621:54 > 22:00
Izvor: N1

Reagujući na izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića, predsedavajući Predsedništva BiH u petak uveče kazao je da "nema potrebe da se premijer Srbije brine za poziciju Srba u toj državi i za poziciju Republike Srpske“, prenose sarajevski mediji. Na to je reagovao Nebojša Stefanović.

On je komentarišući Vučićevu izjavu o presudi Karadžiću, istakao da smatra da bi Vučić trebalo da nastavi onako kako je krenuo pre nekoliko godina:

„Na primer, da uradi ono što sigurno može, a to je da utiče na rukovodstvo RS-a da pomogne da se popravi položaj i sigurnost, pre svega Bošnjaka u RS-u. Imamo niz napada na Bošnjake, na džamije, uzimaju se njihova prava, ne da im se da njihova deca dobiju đačke knjižice, da izučavaju jezik koji je garantovan Dejtonskim sporazumom, i to bi gospodin Vučić trebalo da uradi“, kazao je Izetbegović.

Stefanović: A napad na Vučića?

Povodom izjave Bakira Izetbegovića stiglo je saopštenje ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, Bakiru Izetbegoviću bi bilo mnogo bolje da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi, rekao je Stefanović i dodao: „Neverovatno je da ove reči kritike srpskom narodu upućuje čovek koji još nije pronašao odgovorne za pokušaj linča srpskog premijera u Srebrenici, a pominje ljudska prava i otvaranje džamija“.