Milanović: Neću da se ljubakam s Vučićem i Tomom Grobarom

Region 28. avg 201617:21 > 17:33
N1

Predsednik Socijaldemokratske partije i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović tvrdi da vlastima u Srbiji više odgovara da HDZ pobedi na parlamentarnim izborima u toj zemlji. On kaže i da se, ukoliko ponovo postane predsednik Vlade Hrvatske, neće sastajati sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem.

Milanović je ocenio da je njegova stranka problem za „beogradsku čaršiju“, dok HDZ i predsednica Kolinda Grabar Kitarović nisu.

„Što se tiče vlasti u Srbiji, to su ljudi koji su bili sejači mržnje u ratu. Mi ne tražimo od Srbije niti teritoriju, niti ništa, nego da ukinu jedan zakon. Mi smo jedini dugoročno garant hrvatskih interesa. Ja lično i moji saradnici nismo imali nijedan problem sa zapadnim demokratskim vladama, ma kakve one bile. Imamo problema sa balkanskim mentalitetom, s onima kojima nažalost pripada i HDZ“, rekao je Milanović.

Bivši hrvatski premijer je rekao i da je normalno da vlastima u Beogradu više odgovara HDZ.

„Normalno da ljudima u Beogradu, koji su došli nakon Tadića, a došla je ekipa koja je u ratu odigrala monstruoznu ulogu, da im paše HDZ. Ako su oni partneri Evropi, moji nisu. Ne vidim razloga da se ljubakam s Tomom Grobarom i ovim Vučićem i to će tako biti. Čudi me HDZ, kao da su u nekom strahu. Srbi u Hrvatskoj velikom većinom glasaju za SDP. Znaju da im je Zagreb glavni grad, a da im je ‘čaršija’ donela samo zlo“, rekao je on.

Opširnije čitajte na hr.n1info.com