Tužilaštvo BiH: Radi se na predmetu o napadu na Vučića

Region 29. avg 201613:26 > 14:21
Reuters

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je saopštilo postoje dva predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji se desio u julu prošle godine na komemoraciji u Potočarima.

Tužilaštvo BiH je radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti, i zbog nepotrebne politizacije predmeta u medijima, istaklo da je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, doneo naredbu o obustavi istrage protiv dve osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično delo.

„U Tužilaštvu BiH postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, na kojem se intenzivno radi. U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svedoka, pregledana velika količina dokaznih materijala i pregledani dostupni videosnimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično delo“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH su takođe obavestili da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična dela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dana 6.6.2016. godine, dostavljena Tužilaštvu BiH.