Milanović: Mogu smisliti gore uvrede od "šake jada"

Region 30. avg 201611:29 > 11:32
N1

Lider hrvatskog SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da može smisliti gore, prave uvrede od toga da je "Srbija šaka jada" i istakao da je to bilo ruganje "onome ko želi da bude silnik".

„Kad nekom kažete da je šaka jada, to kažete zato što glumi šaku, To nećete reći nekome tko nema mentalitet silnika ili pokušaja silnika. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama. Jedno je čaršija. Imam samo jednu poruku: Gospodine, ukinite taj zakon i onda smo šlus i možemo razgovarati. Ukinite te priče“, rekao je Milanović, dodavši da su uvrede ono što je Vučić govorio u Glini devedesetih.

„Mogu smisliti puno, puno gore uvrede, prave uvrede jer ovo nije uvreda, nego ruganje onome ko želi biti silnik“, rekao je Milanović komentarišući jučerašnje Vučićevo obraćanje.

„Postoji jedna begradska čaršija koja bi htela biti na pet strana sveta, i zbog toga srbijanski narod pati. Emisari i huškači iz Beograda neka idu dalje“, kazao je Milanović.

Dodaje da su u hrvatskom društvu problem dvostruki standardi i priče koje zabavljaju javnost.

„Jedni kriterijumi vrede kad si u SDP-u ili Narodnoj koaliciji, onda su strogi, a kad si u HDZ-u ili u Domoljubnoj, onda su blaži. Mi smo državu vodili pod strogim kriterijima, a HDZ-ovi su kriteriji balkanski“, kazao je Milanović.

„HDZ se totalno slaže s beogradskom čaršijom“, kazao je Milanović. Čaršiju, objasnio je, koristi kao izraz koji je i Stjepan Radić stalno koristio. „Ništa protiv Srba, ali sve protiv čaršije“, rekao je.