Grabar Kitarović: Rat između država ne treba da se nastavlja

Region 02. sep 201619:47 > 19:49
N1

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je će biti rešeno pitanje optužnica za branitelje, ali i druga pitanja koja opterećuju odnose Hrvatske sa susednim državama.

Kitarović je, na otvaranju službenih prostorija Hrvatskog generalskog zbora, zahvalila oružanim snagama za sve što su učinili u odbrani u Domovinskom ratu.

Rat je iza nas, a u njemu smo pobedli. Druge bitke su pred nama. Ne mislim samo na migrantsku krizu koja nosi opasnosti i potrebu izrade sistemske domovinske bezbednosti, nego i zaštita istine. Zatim, ta bitka protiv nepravednih optužnica. Znamo ko smo i što smo, a ja vam garantujem da ćemo biti uz vas, rekla je Kitarović.

„Rat između država ne treba da se nastavlja verbalnim putem. Garantujem da ćemo rešiti kako pitanje optužnica, tako i druga pitanja koja opterećuju odnose sa susednim državama. To je naša dužnost i obaveza“, rekla je Grabar Kitarović, prenosi N1 Hrvatska.

Otvaranju su prisustvovali i premijer Tihomir Orešković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pre 25 godina počeo je naš put za slobodu za koju su mnogi dali živote. Izražavam zahvalnost i najdublje poštovanje svim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne države, rekao je Orešković.