Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

Region 02. nov 201617:19 > 17:21
Izvor: N1/Privatna arhiva

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću, za kojeg se veruje da je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.

Sinđelić se od utorka uveče nalazi u zatvoru u Spužu, mada nije sasvim jasno pod kojim okolnostima je uhapšen.

On se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra.

Sinđelić je po pisanju Vijesti u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok Dnevne novine navode da je on „u najvećoj tajnosti“ uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima „pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu“.

Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle nedelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.

Od uhapšenih 20 državljana Srbije, 14 ih je u zatvoru u Podgorici, a šestoro je pušteno na slobodu. Sinđelić se zajedno sa Dikićem i Kristinom Hristić sumnjniči za „terorizam u pokušaju“, dok se ostali sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe.