Crnogorska štampa: Ukrajina traži Sinđelića zbog ratovanja

Region 04. nov 201608:14 > 08:15
Izvor: N1/Privatna arhiva

Ukrajinske bezbednosne službe navodno traže Aleksandra Sinđelića osumnjičenog da je jedan od organizatora kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na izborni dan u Crnoj Gori, objavio je deo podgoričke štampe.

Vijesti prenose da se na sajtu ukrajinskog Centra za istraživanje zločina protiv nacionalne bezbednosti nalaze podaci o Sinđeliću, te da se on tereti da je ratovao na strani proruskih snaga u Donbasu.

Sinđelić se od pre par dana nalazi u zatvoru kod Podgorice, zbog sumnje da je jedan od organizatora grupe koja je na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra pripremala napade na institucije, građane i hapšenje premijera Mila Đukanovića.

On je do nedavno bio nedostupan državnim organima Crne Gore, koji su noć uoči izbora uhapsili grupu od 19 državljana Srbije, na čelu sa penzionisanim generalom, bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem.

Sinđelić je pre nekoliko dana, po tvrdnjama njegovog advokata Milana Vujovića, samoinicijativno došao u Crnu Goru i predao se vlastima.

Crnogorsko državno tužilaštvo se do sada nije zvanično oglasilo povodom hapšenja Sinđelića, jer predmet, kako je objašnjeno iz te institucije, nosi oznaku tajnosti.

Sinđelić je u pritvoru do mesec dana i on je sa još dve osobe iz uhapšene grupe, penzionisanim generalom policije Dikićem i Kristinom Hristić osumnjičen za pokušaj terorizma.

Specijalno tužilaštvo 11 osoba iz grupe sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, dok je šest osoba pušteno na slobodu dan nakon hapšenja.