Pobjeda: Sinđelić otkrio detalje planiranih napada

Region 08. nov 201615:41 > 15:46
Izvor: N1/Privatna arhiva

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, osumnjičen da je sa Bratislavom Dikićem organizovao kriminalnu grupu koja je pripremala nerede posle izbora u Crnoj Gori 16. oktobra, na saslušanju u Istražnom zatvoru u Spužu do detalja je ispričao kako su tekle pripreme, objavila je Pobjeda.

Kako prenosi RTCG, on je rekao i ko ga je angažovao i s kim je komunicirao iz Crne Gore prilikom operacije koja je trebalo da izazove krvoproliće, ali još nije poznato u koga je sve Sinđelić uperio prstom.

Pred istražiteljima je priznao da je okupio ljude, obezbedio im vojnu i policijsku opremu koja bi im poslužila da se 16. uveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine.

Pobjeda saznaje da su Sinđelića angažovala dvojica ruskih nacionalista, koja su rukovodila čitavom organizacijom, za koju istražitelji veruju da je bilo uključeno 500 ljudi.

Dvojica ruskih nacionalista, čiji identitet nije saopšten, tražili su navodno od Sinđelića da vrbuje članove
kriminalne organizacije, spremne da 16. oktobra izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Mila Đukanovića.

Osim detalja o pripremanju zločina, Sinđelić je istražiteljima ispričao i njegov motiv angažovanja kao i
Bratislava Dikića.

Izvori iz istrage tvrde da je Sinđelić spreman da sarađuje sa crnogorskim istražiteljima, koji su prikupili brojne dokaze.