Zdravstveno stanje Bratislava Dikića stabilno, ali teško

Region 05. okt 201718:48 > 18:53
Wikipedia

Zdravstveno stanje generala Bratislava Dikića, koji je optužen za državni udar u Crnoj Gori za vreme oktobarskih izbora prošle godine je teško i prognoza je neizvesna, rekao je njegov advokat Milan Petrović.

Petrović očekuje brzu i hitnu reakciju Vlade Srbije i nadležnih institucija u Srbiji kako bi se optuženim u aferi „državni udar“ obezbedile garancije.

Advokat kaže da je jutros posetio Dikića, koji je operisan u Kliničkom centru u Podgorici i, prema rečima lekara, operacija je protekla uredno i nalazi se u stabilnom stanju.

„Nadamo se najboljem, ali prema nekim rezultatima, izgleda da je bolest zaista otišla i da je do recidiva karcinoma opet došlo“, istakao je Petrović za podgorički portal IN4S.

 On je naveo da se čeka histopatološka analiza rezultata tkiva koje je odstranjeno tokom operacije i tada će se znati ishod, odnosno protokol, na osnovu koga će biti nastavljeno njenovo lečenje, uključujući hemoterapiju i zračenje.

Uprkos garancijama Ministarstva pravde Srbije, Dikić nije pušten na lečenje.

„Svojevremeno smo uputili zahtev Ministarstvu pravde, odeljenju za međunarodnu pravnu pomoć i dobili od njih odgovor da je Ministarstvo pravde Srbije spremno da, u skladu sa ugovorom koji postoji između Crne Gore i Srbije, postupi u potpunosti po ugovoru u slučaju da Bratislav Dikić i drugi optuženi budu pušteni radi lečenja na slobodu, i da će u slučaju da se ne odazovu pozivu suda Ministarstvo pravde postupiti u svemu po ugovoru na zahtev Crne Gore i ta lica isporučiti“, kaže Petrović.

On ističe da to nije bilo dovoljno za organe Crne Gore, Tužilaštvo i sud, tako da su oni su do sada odbijali sve zahteve.