U velikoj akciji policije u BiH uhapšeno 18 osoba

Region 30. okt 201715:24 > 15:26
MUP ZDK/Ilustracija

U policijskoj akciji "Mreža I" u BiH uhapšeno je 18 osoba, od čega 16 na području Zenice, a po jedna u Sarajevu i Kaknju.

Akcija policije je preduzeta protiv osoba osumnjičenih za izvršenje više krivičnih dela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja na području grada Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja. Pretresi su sprovedeni na 24 lokacije.

U okviru današnje akcije „MREŽA I“ i tokom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količine opojnih sredstava, oružja, novca i drugih predmeta. Istraga je u toku, precizirano je.

Ova akcija je nastavak opsežne policijske akcije „Mreža“, koja je sprovedena prošle godine. Tada je na području Zeničko-dobojskog kantona izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba lišen je slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz više vrsta krivičnih dela.