U Višegradu otkriven mural sa likom Mladića i Karadžića

Region 03. dec 201715:53 > 18:10
Izvor: Srna

Članovi Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Višegrad su, povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, otkrili mural sa likom Radovana Karadžića i Ratka Mladića u zgradi Boračke organizacije.

„Murale posvećene prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, otkrili smo danas u prisustvu velikog broja naših članova“, rekao je predsednik Predsedništva opštinske Boračke organizacije Milisav Vasić i dodao da je autor murala Marija Mitrović.

Vasić je naveo da je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom upriličen prijem za ratne vojne invalide od prve do desete kategorije, odnosno za oko 175 članova ove kategorije.

On je dodao da su skladu sa mogućnostima pomažu porodice ratnih vojnih invalida i porodice poginulih boraca.

Članovi Odbora ratnih vojnih invalida su u Višegradu položili cveće na centralno spomen-obeležje poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vasić je napomenuo da je u proteklom ratu na prostoru Republike Srpske ranjeno 21.030 ljudi.

Podsetimo, Haški tribunal je krajem marta prošle godine Radovana Karadžića nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Ratko Mladić je nedavno osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i niza ratnih zločina na teritoriji BiH.