Optužnica protiv dva policajca u slučaju Dragičević

Region 07. sep 201811:57 > 12:01
Izvor: N1

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv dva zaposlena policijska službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banja Luka, zbog krivičnog dela "sprečavanje dokazivanja" u slučaju smrti Davida Dragičevića.

„Optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci“, navodi se u saopštenju koje potpisuje glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir.

Nezvanično, za tu dvojicu banjalučkih policajaca postoji sumnja da su, nakon što je banjalučki mladić David Dragičević u martu pronađen mrtav, odgovorni za nestanak njegovog donjeg veša, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal. 

Pojedini mediji su ranije objavili da slika pre obdukcije potvrđuje da se na telu Dragičevića nalazio navedeni komad odeće, kada je ono pronađeno u rečici Crkvena, 24. marta. 

Komad odeće je nestao, nakon što je telo stradalog bilo pod nadzorom policije.

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, a da policija i nadležno tužilaštvo opstruišu istragu. 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopšteno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena verovatnoće da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta nakon fizičkog sukoba s dve ili tri osobe, bežeći pao u reku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.