Saslušani poslanik i vozač DF-a zbog bekstva Branke Milić

Region 03. dec 201814:15 > 14:22
Izvor: Shutterstock

Poslanik crnogorske opozicione koalicije Demokratski front (DF) Milutin Đukanović i vozač DF-a Mihailo Čađenović saslušani su u Specijalnom tužilaštvu zbog bekstva jedne od optuženih u postupku za pokušaj terorizma, Branke Milić, u ambasadu Srbije.

Tužilaštvo sumnja da je bekstvo Milić u ambasadu Srbije bilo unapred organizovano i da je ona dovezena vozilom Reno „fluens“, koje je Skupština dodelila DF-u na korišćenje. Sumnju da je bekstvo organizovano izrazio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je na jednom od pretresa kazao da je došlo do zloupotrebe službenog vozila koje je Skupština dodelila na korišćenje DF-u. 

POVEZANE VESTI:

Đukanović, koji je u DF-u zadužen za raspolaganje vozilom i izdavanje putnih naloga, posle svedočenja rekao je novinarima da je objasnio kako se koristi vozilo. 

„Ogromno vreme gubimo, režim ne voli što DF jača. Tužiteljki sam ispričao kako se koristi vozilo, iracionalno je komentarisati bilo šta od njihovih argumenata. Ko se vozio nije suština, to je potpuno benigna stvar“, naveo je on. 

Mihailo Čađenović je rekao da je objasnio kako izgleda njegov radni dan od ujutro do uveče i kako se koristi službeno vozilo. „To je bio čitav razgovor. Sve što sam imao da kažem rekao sam tužiocu“, rekao je Čađenović. 

Milić je 23. novembra napustila suđenje za pokušaj terorizma bez odobrenja sudije, posle čega je izdat nalog za njeno privođenje. Ona je suđenje napustila, nezadovoljna što je Sud odbio njen zahtev za izuzuće sudskog veštaka. Milić je odmah zatim u pratnji advokata otišla u ambasadu Srbije, gde se krije od nadležnih organa koji su raspisali poternicu za njom. 

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i tražilo da se nadležnim organima omogući pristup srpskoj ambasadi. Stav Srbije po tom pitanju se još čeka.