Dodik: U Predsedništvu BiH imamo konsenzus oko ulaska u EU, ali ne i u NATO

Region 17. dec 201815:50 > 15:54
Srna

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom, da u Predsedništvu BiH postoji konsenzus o evropskom putu BiH, ali da nema konsenzusa kada je reč o ulasku BiH u NATO.

Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da Republika Srpska nije spremna da ide dalje u vezi sa tim pitanjem, imajući u vidu Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

On je preneo da je Saliven na sastanku sa članovima Predsedništva BiH izneo poruku podrške Dejtonskom sporazumu, evropskom putu BiH i putu u NATO.

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas u Sarajevu zamenika američkog državnog sekretara SAD Džona Salivena, koji im je preneo da SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

„Salivan je izrazio očekivanje da će doći do skorog formiranja vlasti na svim nivoima i podržao nastavak sprovođenja reformi na putu ka evroatlantskim integracijama s ciljem održavanja stabilnosti i mira“, saopšteno je iz Predsedništva BiH.