Okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu (FOTO)

Region 10. mar 201910:36 > 10:43
Srna

I ove godine pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog četničkog pokreta okupili su se u Višegradu kako bi odali počast četničkom vođi Dragoljubu Mihailoviću. Svečanom skupu prethodilo je postrojavanje.

Ravnogorsko-četnički pokret kao organizacija deluje na teritoriji Srbije, BiH i Crne Gore, u BiH ima osam okruga.

Srna
Srna
Srna
Srna
Srna

Nakon polaganja cveća na spomenik četničkom generalu Draži Mihailoviću, obratio se predsednik Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Dušan Sladojević, koji je rekao da je „Čiča Draža život posvetio razvoju demokratije, odbrani otadžbine od fašističkih agresora i strašnih ustaških pokolja u delu Podrinja, Birča i u zapadnim krajevima BiH, odnosno Republike Srpske“.

„Odlučili smo da obnovimo sva sećanja i sva stratišta jugoslovenske vojske u otadžbini gde je bilo moguće i gde je bilo podataka o stradanjima i istorijskim događajima“, rekao je predsednik Ravnogorskog pokreta Višegrad Miro Jeremić.

Predsednica Udruženja „Žena žrtva rata“ Bakira Hasečić optužila je državnog ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića „jer nije reagovao na današnje okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu.“

„Znači li to da Mektić podržava okupljanje onih koji su činili zločine, među njima i zločine u Višegradu gde se četnici danas okuplja nesmetano“, izjavila je Hasečić za Patriju, istovremeno upozoravajući na propuste granične policije BiH „jer nije sprečila ulazak četnika u BiH.“

„Kako je uopšte moguće da četnici, u četničkim uniformama, pređu državnu granicu Bosne i Hercegovine“, rekla je Hasečić.